DEZVĂLUIRI: Cristi Misăilă va fi noul PREȘEDINTE al PSD Vrancea. Oprișan este pe făraș! Mai mulți primari PSD din județ au decis deja să-l susțină pe Misăilă, pentru că nu au fost susținuți să-și facă stații de asfalt proprii, în comune. În plus, Misăilă are în mânecă un AS DEVASTATOR: soția sa, Lucreția, fosta prietenă a lui… Oprișan, femeia care știe TOTUL despre baron!

Primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, se pregătește să preia funcția de președinte al PSD Vrancea, după ce Marian Oprișan a căzut în dizgrația liderilor de la centru și nu se mai bucură de sprijinul tuturor primarilor social-democrați din Vrancea. Singura chestiune neclară este legată de momentul în care se va produce despărțirea lui Oprișan de fotoliul de lider. În rest, lucrurile sunt clare, iar argumentele ”puciștilor” din PSD, care îl susțin pe Misăilă, sunt și ele devastatoare.

Să nu credeți, însă, că Oprișan va ceda fără luptă. Ca orice dictator care se ”respectă”, va crede până în ultima clipă că poate schimba jocurile în favoarea sa, va promite marea cu sarea primarilor PSD, va amenința în stânga și dreapta, însă nimic din toate acestea nu-i vor aduce salvarea. De ce? Pentru că, în plus față de argumentele de mai jos, există un argument suprem în favoarea lui Misăilă: soția sa, Lucreția, fosta prietenă a lui Oprișan. Femeia care-l cunoaște de la A la Z și care știe tot ce a făcut baronul în ultimii 30 de ani. Alte comentarii ar fi de prisos, dar vom continua articolul pentru a completa, totuși, tabloul momentului.

Cum a ajuns Oprișan în această situație, după aproape 30 de ani de dictatură în Vrancea? Foarte simplu. Iată motivele pentru care Oprișan nu mai are nicio șansă să-l prindă Revelionul anului următor în funcție:

1. Cu Oprișan la conducere, PSD Vrancea a pierdut alegerile din acest an: 26 mai (cu 7,5% mai puțin decât PNL), 10 noiembrie (cu 12,5 % în minus față de PNL) și 24 noiembrie (cu 20% mai puțin față de PNL).

2. Oprișan este în dizgrația ambelor tabere care se luptă pentru putere în PSD, la nivel central. Chiar dacă va încerca să se lipească de una din ele, în mod lingușitor, așa cum a făcut de atâtea ori în cariera sa politică, Oprișan nu mai are în spate rezultate bune la alegeri, ca să primească bile albe de la centru.

Citește și:   Colonelul Vasile Roman este noul comandant (director general) interimar al Spitalului Militar din Focșani după trecerea în rezervă a colonelului Sorin Ivan

3. Oprișan a fost implicat în mai multe scandaluri mediatice în ultimii 3 ani, scandaluri care au afectat rezultatele PSD la nivel local și național. ”Mama mea sunt eu” a fost picătura care a umplut paharul în materie de impact negativ față de public, iar acum Oprișan nu mai are curaj să iasă pe stradă să se vadă cu oamenii (a lipsit de la 1 Decembrie și de la alte evenimente publice la care participa în mod curent). Doar cu elevii mai are curaj să se vadă, cum s-a întâmplat ieri și azi la Polivalentă.

4. Să nu vă închipuiți că Misăilă este preferat de PSD-ul central, de mulți primari PSD de Vrancea și de alți ”puciști” pentru că este mai frumos, mai deștept și mai performant decât Oprișan în materie de administrație publică. În nici un caz. În 3 ani și jumătate, Misăilă nu a demonstrat mare lucru în ochii focșănenilor, fiind făcut din același aluat ca și Oprișan: promisiuni multe, realizări puține. Dar tupeul lui Misăilă contează pentru pesediștii de la centru, care vor un președinte implicat, de genul lui Oprișan (așa cum era baronul cândva, pe cai mari). Misăilă este un fel de  Oprișan la începutul carierei. S-a dat bine pe lângă cei (cel) care l-a promovat și lansat ca și candidat la Primărie, apoi și-a făcut loc  pentru o situație cât mai favorabilă din punct de vedere politic.

5. Misăilă este văzut de PSD la nivel centrale drept un politician tupeist, care în ultimii 3 ani și-a ”umflat mușchii” în fața PNL mai mult decât Oprișan, absent de foarte multe ori din Vrancea.

6. Misăilă îl are naș de cununie pe magnatul Ioan Niculae, patronul echipei Astra Giurgiu, sfătuitorul său din umbră și prieten al unor pesediști importanți.

7. O lovitură de grație la care poate nu se aștepta Oprișan este faptul că mai mulți primari au decis să-l susțină pe Misăilă. De ce s-a întâmplat acest lucru? Pentru că edilii PSD au observat că din fonduri proprii și pe baza Guvernului fost PSD nu pot face mare lucru în comunitățile lor. Așa că au ridicat pretenții să-și facă stații de asfalt și firme proprii (ale Primăriei), pentru a performa și ei așa cum s-a întâmplat la Ciorăști, de exemplu, în comuna condusă de liberalul Nicolae Braicău.

Citește și:   PSD Vrancea a anunțat că-l va exclude din partid pe consilierul județean Ioan Micu, după jignirile aduse primarului sectorului I din București, Clotilde Armand

Ei bine, primarii PSD nu au fost susținuți să realizeze aceste lucruri (prin care ar fi punctat în ochii comunității și ar fi avut șanse mai mari să fie realeși în 2020), astfel că și-au pierdut încrederea în Oprișan și au decis să schimbe macazul, chiar dacă pe față îl asigură pe Oprișan că-l susțin. Până în momentul alegerilor interne, însă, când votul va fi secret.

Evident, dacă primarii PSD și-ar fi făcut firme proprii în comună și ar fi produs singuri asfalt, ar fi avut de suferit societate comercială cunoscută baronului, care asigură betonul la foarte multe lucrări din județ. Și atunci concurența făcută firmei respective nu ar fi picat prea bine. Poate și acest lucru a contat la situația prezentă, conform surselor noastre.

În concluzie, Oprișan nu mai are niciun argument pertinent să fie reales în funcția de președinte al PSD Vrancea, deși varianta cea mai sigură este îndepărtarea sa înainte de termen, pentru ca PSD să obțină un scor mai bun în Vrancea la alegerile din 2020. Așa gândesc cei din PSD-ul central, iar dictatorul Oprișan, care refuză să creadă o astfel de variantă, se va trezi l arealitate doar în fața faptului împlinit: atunci când NU va mai fi PREȘEDINTE al PSD Vrancea. (Cristi IRIMIA)

FOTO. Misăilă și Oprișan, în urmă cu o zi. Distanți unul față de altul…

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.