DOCUMENT EXCLUSIV: Ce au scris medicii de la Urgențe pe fișa de consultații a focșăneanului Adrian Bataragă, care a murit după ce a fost trimis acasă. ”Șefa UPU, Mariana Dincă, este vinovată. Trebuie să răspundă pentru lipsa de profesionalism din unitatea pe care o conduce”, susține Eugenia Păhuță, sora lui Adrian Bataragă.

Sunt devastată de durere pentru pierderea fratelui meu Bataragă Adrian, la doar 53 ani. Consider că fratele meu a plecat din această lume nedreaptă și nemiloasă din incompetență, superficialitate și nepăsare. În cazul nostru mă refer la numita Mariana Dincă – Șef UPU (n. r. – foto stânga), pentru că nu poate fi numită DOCTOR. Trebuie să răspundă, să plătească pentru erorile și lipsa de profesionalism din unitatea pe care o conduce!!!

Acesta este mesajul Eugeniei Păhuță, sora lui Adrian Bataragă (foto alături de soție și cei doi copii), cel căruia pe 30 noiembrie, la UPU a Spitalului Județean din Focșani i s-a pus diagnosticul ”sindrom neurovegetativ”, apoi a fost lăsat să plece acasă, pe 1 decembrie murind după un infarct miocardic acut. Fișa medicală pusă la dispoziția presei de către familia Bataragă arată astfel:

Nu este primul caz în care oamenii se revoltă de ceea ce se întâmplă la UPU Focșani, unitate condusă de medicul Mariana Dincă. Pe 15 octombrie, Ediție de Vrancea a prezentat cazul Mihaelei B., cea care a fost trimisă acasă deși avea meningită. A fost nevoie de 6 zile de terapie intensivă la Spitalul din Moinești, pentru ca femeia să-și revină.

Un alt caz este al fetiței din Ciușlea (Garoafa), care a murit la vârsta de doar 4 luni, după ce a fost trimisă acasă pe 6 decembrie, după ce de la UPU a fost trimisă la Pediatrie, la Policlinica Spitalului, unde a fost consultată de medicul Mihaela Mihalache. Familia acuză faptul că i s-a spus că este vorba de ”roșu în gât”, iar cauza decesului a fost pneumonie. Medicul Mihalache a declarat ieri într-o conferință de presă: „La examenul clinic nu am depistat simptomatologie respiratorie, semne de insuficiență respiratorie, copilul respira bine, era bine colorat, avea tonus bun. Copilul a fost consultat pe îndelete, dezbrăcat la pampers așa cum consultăm toți copiii sugari, temperatura intrarectală a fost 36,8, am administrat antitermic. La examenul clinic am găsit un faringe hiperemic, îm rest fără alte modificări vizibile. Copilul a primit o rețetă acasă cu antitermic și simptomatice. Orice copil febril sub vârsta de 6 luni care are doar febră fără alte semne clinice de boală, fără semne de gravitate, poate fi tratat acasă sub supraveghere 24/48 de ore cu antitermice. Copilul a mâncat, după care a dormit liniștit, nu știm ce s-a întâmplat în timpul acesta. În cabinet, după ce a primit antitermicul, am lăsat mama să-l alăpteze, timp în care noi am eliberat rețeta compensată. Copilul a supt bine și nu dădea semne de insuficiență respiratorie. Mă gândesc că s-a întâmplat ceva între ora 5:00 și 6:00: dacă copilul a fost alăptat, dacă a fost ridicat în poziție, dacă a fost bătut pe spate, dacă a fost pus pe o parte ca eventuala vărsătură să nu o aspire. Din ce știu fetița ar fi fost vaccinată cu trei zile înainte de consultație, dar informația trebuie verificată la medicul de familie”.

Citește și:   Ziua și decesul subit! Andreea Murariu, o adolescentă de 15 ani din Bălești, a făcut stop cardiac.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.