DOCUMENT EXCLUSIV: Ce au scris medicii de la Urgențe pe fișa de consultații a focșăneanului Adrian Bataragă, care a murit după ce a fost trimis acasă. ”Șefa UPU, Mariana Dincă, este vinovată. Trebuie să răspundă pentru lipsa de profesionalism din unitatea pe care o conduce”, susține Eugenia Păhuță, sora lui Adrian Bataragă.

Sunt devastată de durere pentru pierderea fratelui meu Bataragă Adrian, la doar 53 ani. Consider că fratele meu a plecat din această lume nedreaptă și nemiloasă din incompetență, superficialitate și nepăsare. În cazul nostru mă refer la numita Mariana Dincă – Șef UPU (n. r. – foto stânga), pentru că nu poate fi numită DOCTOR. Trebuie să răspundă, să plătească pentru erorile și lipsa de profesionalism din unitatea pe care o conduce!!!

Acesta este mesajul Eugeniei Păhuță, sora lui Adrian Bataragă (foto alături de soție și cei doi copii), cel căruia pe 30 noiembrie, la UPU a Spitalului Județean din Focșani i s-a pus diagnosticul ”sindrom neurovegetativ”, apoi a fost lăsat să plece acasă, pe 1 decembrie murind după un infarct miocardic acut. Fișa medicală pusă la dispoziția presei de către familia Bataragă arată astfel:

Nu este primul caz în care oamenii se revoltă de ceea ce se întâmplă la UPU Focșani, unitate condusă de medicul Mariana Dincă. Pe 15 octombrie, Ediție de Vrancea a prezentat cazul Mihaelei B., cea care a fost trimisă acasă deși avea meningită. A fost nevoie de 6 zile de terapie intensivă la Spitalul din Moinești, pentru ca femeia să-și revină.

Un alt caz este al fetiței din Ciușlea (Garoafa), care a murit la vârsta de doar 4 luni, după ce a fost trimisă acasă pe 6 decembrie, după ce de la UPU a fost trimisă la Pediatrie, la Policlinica Spitalului, unde a fost consultată de medicul Mihaela Mihalache. Familia acuză faptul că i s-a spus că este vorba de ”roșu în gât”, iar cauza decesului a fost pneumonie. Medicul Mihalache a declarat ieri într-o conferință de presă: „La examenul clinic nu am depistat simptomatologie respiratorie, semne de insuficiență respiratorie, copilul respira bine, era bine colorat, avea tonus bun. Copilul a fost consultat pe îndelete, dezbrăcat la pampers așa cum consultăm toți copiii sugari, temperatura intrarectală a fost 36,8, am administrat antitermic. La examenul clinic am găsit un faringe hiperemic, îm rest fără alte modificări vizibile. Copilul a primit o rețetă acasă cu antitermic și simptomatice. Orice copil febril sub vârsta de 6 luni care are doar febră fără alte semne clinice de boală, fără semne de gravitate, poate fi tratat acasă sub supraveghere 24/48 de ore cu antitermice. Copilul a mâncat, după care a dormit liniștit, nu știm ce s-a întâmplat în timpul acesta. În cabinet, după ce a primit antitermicul, am lăsat mama să-l alăpteze, timp în care noi am eliberat rețeta compensată. Copilul a supt bine și nu dădea semne de insuficiență respiratorie. Mă gândesc că s-a întâmplat ceva între ora 5:00 și 6:00: dacă copilul a fost alăptat, dacă a fost ridicat în poziție, dacă a fost bătut pe spate, dacă a fost pus pe o parte ca eventuala vărsătură să nu o aspire. Din ce știu fetița ar fi fost vaccinată cu trei zile înainte de consultație, dar informația trebuie verificată la medicul de familie”.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.