VIDEO (+18): Mădălin Neagu, barman într-un club din Focșani, a murit în accidentul de pe centura Focșaniului. URGENT: Sunt necesare separatoare de sens pe centură, iar Primăria trebuie să le monteze pentru că are în administrare șoseaua ocolitoare! În octombrie 2017, primarul Misăilă vorbea despre modernizarea centurii Focșaniului…

Accidentul mortal de ieri, de pe centura Focșaniului, a provocat tragedii în mai multe familii din Vrancea, Brașov și Neamț. Vrânceanul mort în accident se numește Mădălin Neagu (foto dreapta) și era pasager în mașina condusă de un tânăr începător (Ionuț Sava) care conducea Chevrolet-ul cu numărul VN 08 W–. Șoferul începător a încercat să depășească prin dreapta un autovehicul cu o mică remorcă, însă a prins acostamentul și s-a agățat de mașina din fața sa. ”Împreună” au ajuns pe sensul opus, unde s-au ciocnit cu un Ford de Neamț și apoi au fost izbiți de o basculantă. Șoferul unui autobuz care a fost și el depășit prin dreapta a spus jurnaliștilor că șoferul Chevrolet-ului a făcut o manevră greșită în urma căreia s-a produs tragedia. Mădălin Neagu era barman într-un club din Focșani și avea doar 19 ani. Dumnezeu să-l ierte. Condoleanțe familiei!

ATENȚIE! Imaginile de mai jos sunt cu un puternic impact emoțional. Le publicăm pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la riscurile la care se expun șoferii, atât din cauza greșelilor pe care le săvârșesc în trafic (viteză mare, neadaptarea vitezei la condițiile de trafic, depășiri neregulamentare), dar și din cauza faptului că infrastructura lasă de dorit (lipsa unei autostrăzi sau a unui drum expres – promise dar nerealizate – lipsa unor separatoare de sens pe centura Focșaniului etc.). (Teodor P.)

UPDATE 1: De nenumărate ori, șoferii au cerut sensuri giratorii la intersecția din zona Homelux & OMV, la intrarea în Focșani dinspre Golești, dar și separatoare de sens. Din păcate, deși a preluat centura în administrare de mai bine de doi ani (din octombrie 2017), Primăria Focșani (prin DDSP) nu a realizat nimic din cele enumerate. Despre promisiunile privind autostrada sau drumul expres care au fost garantate vrâncenilor… nici nu mai vorbim.

Citește și:   Crucea Roșie Română amplifică campania “Apel umanitar pentru Albania”

UPDATE 2: În octombrie 2017, primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, vorbea despre modernizarea centurii Focșaniului (Misăilă: “Este vorba despre centura de ocolire DN2. Avem de făcut pe toată artera extindere piste de biciclete şi două sensuri giratorii. Unul la intrare în Focşani, la intersecţia cu Bulevardul Bucureşti şi alt sens giratoriu la intersecţia strada Revoluţiei cu Calea Munteniei. Din DN 23, de la intersecţia E85 către Brăilei se va reabilita tot segmentul de drum, inclusiv până la limita intravilanului, inclusiv bandă de transport şi piste de biciclete”).

UPDATE 3: Pe rețelele de socializare a apărut deja ideea lansării unei petiții publice prin care să se cerea oficialităților să demareze cât mai urgent acțiunea de montare a separatoarelor de sens, pentru a se reduce astfel numărul accidentelor grave.

https://www.facebook.com/100009632043112/videos/1057358971261828/

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.