SMS-uri alarmiste pentru cadrele didactice: ”Nu veți încasa salariile luni”. Sunt suspectate ordine politice date pentru influențarea alegerilor!

Sute de cadre didactice din județ au primit astăzi mesaje de la unii contabili ai anumitor școli cum că salariile din sistemul de învățământ nu vor fi date luni, 11 noiembrie. ”Am primit mesaj și apoi am sunat contabila să-mi zică de ce mi l-a trimis. Mi-a transmis că nu se vor primi salariile luni, 11 noiembrie, că sunt probleme la minister etc. I-am transmis, deși știa foarte bine, fiind contabilă, că oricum nu luam salariile pe 11 ale lunii, ci între 13 și 15 ale lunii. Din ce am înțeles s-au dat anumite ordine politice să producă temeri în rândul cadrelor didactice, pentru că duminică sunt alegerile prezidențiale”, ne-a declarat un profesor vrâncean. Mesajul primit de, se pare, foarte mulți profesori:

”Bună ziua” Având în vedere că MEN a blocat aplicația Edusal și că încă nu avem statele aprobate, vă informez drepturile salariale pe luna octombrie vor întârzia până după jumătatea săptămânii viitoare. Sperăm ca până pe 14 să avem banii în conturi”

UPDATE: Inspectorul general al IȘJ Vrancea, Dorin Cristea, ne-a făcut câteva precizări în urmă cu câteva minute: ”Salariile se încasează în mod normal pe data de 14 ale lunii. Dar unele școli primeau salariile începând cu data de 10 ale lunii, pentru a nu se aglomera Trezoreria. Eu am semnat actele și vă pot spune că luni se vor vira bani în contul școlilor, apoi școlile vor face plățile. Banii se vor lua pe 14 ale lunii, deci în termenul legal. SMS-uri au fost trimise de o contabilă de la o școală din Vidra, pentru a fi anunțate cadrele didactice care au rate de achitat că nu vor mai lua salariile pe 10, ci la termenul general de 14 ale lunii sau poate mai devreme”.

Citește și:   Șapte angajați ai Serviciului de Probațiune Vrancea au declarat astăzi greva foamei

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.