Judecătoarea Adriana Copaci, sancționată dur de CSM pentru decizia prin care l-a lăsat în funcție pe primarul PSD de la Reghiu, Răduță Macovei, deși acesta avea o condamnare penală definitivă

UPDATE: Neculai Nemuț (foto dreapta), consilier local PNL la Reghiu, s-a luptat ani la rândul cu instituțiile statului din Vrancea, pentru a dovedi că primarul Răduță Macovei (foto stânga) n-ar mai trebui să fie primar, din cauza condamnării penale definitive. Consiliul Superior al Magistraturii i-a dat astăzi dreptate, indirect, în lupta sa împotriva acelei părți de justiție din Vrancea care nu ține cont de actele de la dosar, ci dă soluții în funcție de alte considerente.

*

Adriana Copaci, judecător în cadrul Secției a II-a Civilă a Tribunalului Vrancea, a fost sancționată extrem de dur ieri, 13 noiembrie, de către Consiliul Superior al Magistraturii pentru că și-a „exercitat funcția cu rea-credință sau gravă neglijență, dacă fapta nu întrunește elementele constitutive ale unei infracțiuni”.

Mai exact, este vorba despre decizia din dosarul în care judecătoarea Copaci l-a lăsat practic în funcție pe primarul PSD de la Reghiu. Răduță Macovei, deși acesta din urmă avea o condamnare definitivă și conform jurisprudenței ÎCCJ și deciziilor CCR trebuia să-și piardă mandatul.

Cu unanimitate, amite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Copaci Adriana – judecător în cadrul Tribunalului Vrancea. Cu majoritate, În baza art.100 lit.d1 din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare aplică doamnei Copaci Adriana – judecător în cadrul Tribunalului Vrancea sancţiunea disciplinară constând în „retrogradarea din gradul profesional de tribunal în gradul profesional de judecătorie” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. t) teza I raportat la art.991 alin.(1) din acelaşi act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”.

Citește și:   Comunicat de presă: Subvenționare plan de afaceri pentru SC Cubist Designer Hub SRL

Deși poate face recurs, Copaci se pare că nu are nicio șansă la ÎCCJ, actele din dosar fiind evident împotriva sa. Soțul judecătoarei în cauză, Mihai Copaci, fost șef al CAS Vrancea, a fost condamnat anul trecut pentru luare de mită. (Teodor PETRICEANU)

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.