Alexandra Tătaru, membru USR Focșani, atacă jurnaliștii care nu scriu pe placul său! Să-i trimitem textele la corectat înainte de publicare?

Într-o lume civilizată și modernă, un politician deranjat de un articol se poate adresa ziarului pentru a-i cere un drept la replică, poate da redacția în judecată, poate folosi telefonul pentru a face precizări și lista poate continua. Acest lucru nu este valabil și pentru Alexandra Tătaru, un tânăr politician din USR Focșani care preferă să atace ziariștii pe rețelele de socializare. În plus, face afirmații calomnioase, nereale, afirmații pe care nu le poate proba în instanță, nefiind veridice.

Concret, Alexandra Tătaru a fost deranjată de articolul în care Ediție de Vrancea scria despre afirmația primarului Misăilă care a afirmat public, la o dezbatere găzduită de Ateneul Pastia, că-l vrea viceprimar pe Liviu Macovei (președintele USR Focșani), după localele din 2020. Detalii aici! O astfel de afirmație făcută de Misăilă te face să te întrebi, ca jurnalist, dacă există o colaborare între două partide care la nivel declarativ se războiesc mediatic. De aici a și pornit ideea articolului. Ce a urmat? Iată postarea Alexandrei Tătaru:

În esență, userista susține că PNL ar fi comandat articolul, că e fake-news informația cu cortul și că Misăilă ar fi glumit când a spus că-l ia viceprimar pe Macovei.

Pentru a o ajuta pe Alexandra Tătaru să înțeleagă logica articolului voi face câteva precizări:

1. E dreptul ei să creadă că PNL a comandat articolul. Dar poate demonstra asta în instanță? (că tot a vorbit de instanță). Pe de altă parte, există numeroase articole în presa locală și națională ca urmare a ”comenzilor” date de partidele politice care reclamă anumite chestiuni de interes public și, normal, jurnaliștii preiau ideile/informațiile primite și le transformă în articole. Deci și dacă ar fi ”comandat” PNL articolul respectiv nu ar fi fost nicio problemă, câtă vreme articolul este unul corect, principial, de natură să lămurească o chestiune de interes public (colaborează PSD și USR în Vrancea sau nu? aceasta este chestiunea în discuție).

Citește și:   Un nou accident pe DN 2 - E 85, la Popești. Anul a început cu extrem de multe accidente!

2. Afirmația că USR este singurul partid din opoziție din Vrancea care a primit autorizație să-și monteze cort în Focșani este REALĂ. (Chiar dacă doar USR a făcut cerere în acest sens, afirmația tot reală rămâne, pentru că, repetăm, este singurul din opoziție care a primit autorizație). Aici doar dacă nu ai elemente  de logică simplă nu poți înțelege fraza scrisă.

3. Ca jurnalist am considerat afirmația primarului Misăilă drept una serioasă, spusă la o dezbatere publică. E normal să iau ca serioase afirmațiile persoanelor publice. Dacă Alexandra Tătaru consideră că a fost o glumă de-a primarului este treaba ei.

Și câteva elemente bonus pentru userista revoltată ”degrab vărsătoare de sânge nevinovat”:

1. Am precizat că Ediție de Vrancea a scris despre cortul USR cu referire la cortul din Piața Sud, articolul fiind publicat pe 1 octombrie 2019, nu în perioada europarlamentarelor. Indicându-l și pe cel de la Gară în postarea inițială poate că am indus-o în eroare pe userista revoltată. Aici ar fi singurul loc în care ar putea avea, parțial, dreptate, în sensul în care nu am fost poate foarte explicit.

2. Nu trebuie să fii singurul partid din opoziție care a primit aprobare, ci e de ajuns să primești aprobare de la PSD (de la baron), ca să induci ideea că la mijloc ar putea fi o relație între două partide. Și chestiunea trebuie lămurită.

3. Eventuala relație în sine, dintre PSD și USR, nu e de condamnat. Fiecare își face strategia cum dorește. Însă e de datoria noastră, a jurnaliștilor, să prezentăm publicului toate elementele de interes… public.

4. Dan Barna, șeful cel mare al Alexandrei Tătaru, a lipsit din Parlament când PNL și alte partide se luptau în chestiunea moțiunii de cenzură pentru a da jos Guvernul PSD (la finele lunii septembrie). Nici acum nu ne-a explicat Barna de ce a lipsit de la una din esențialele confruntări ale opoziției cu PSD-ul. Și nici userista revoltată de la Focșani nu ne-a explicat.

Citește și:   Ce trebuie să știm despre delimitarea, numerotarea și stabilirea sediilor secțiilor de votare

(Cristi IRIMIA)

 

Trimite știrea prietenilor tăi!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.