Consilierii PSD și USR, acuzați că au votat cot la cot o rectificare bugetare prin care zeci de milioane de lei au fost alocate pentru ”măcelărirea” arborilor

Consilierii PSD și cei ai USR au votat cot la cot o rectificare bugetară prin intermediul căreia s-au alocat zeci de milioane de lei pentru ”toaletare de arbori” și alte câteva milioane de lei pentru o direcție de sortare a ”deșeurilor vegetale”. S-a întâmplat în ultima ședință a Consiliului Local din Sectorul 1 al Capitalei, iar consilierii PNL au tras un semnal de alarmă explicând într-un comunicat de presă situația creată: ”Consilierii PNL Sector 1 s-au luptat timp de aproape o luna cu primarul PSD Dan Tudorache si administratia PSD de la sectorul 1, care au tinut scolile captive intr-o rectificare bugetara prin care se dau tunuri la bugetul local. Consilierii PNL nu au votat bataia de joc pe banii bucurestenilor, care include zeci de milioane de lei pentru toaletare de arbori si milioane de lei pentru o directie foarte scumpa si inutila. Din pacate, rectificarea bugetara a fost aprobata in sedinta Consiliului Local de astazi cu voturi de la USR„.

Mai mult, consilierii PNL susțin că niciunul dintre amendamentele PNL care corectau cheltuirea excesiva a banilor nu a fost luat in seama. „PNL a solicitat executia bugetara a ADP si documente care sa explice necesitatea acestor sume, dar acestea nu au fost primite. ADP primeste peste 25 de milioane de lei, fara nicio fundamentare si invocand faptul ca sunt contracte secrete si ca trebuie consultate doar la sediul institutiei. Contracte secrete pe banii cetatenilor?!”, se mai arată în comunicatul PNL.

În plus, nu de puține ori, firmele care au executat acțiunile de ”toaletări de arbori” au fost acuzate că, de fapt, ”măcelăresc” arborii și văduvesc astfel oamenii de un mediu mai sănătos. (Teodor PETRICEANU)

Citește și:   Spitalul Județean Focșani are 10 incubatoare noi pentru nou-născuți, achiziționate cu bani de la Ministerul Sănătății, pe filiera contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.